Kannattaako puhelin korjata itse vai turvautua ammattilaiseen?

Puhelimen ylläpitäminen voi nykypäivänä olla hyvinkin kallista. Tämän takia yhä useammat toteavat, että on parempi yrittää korjata puhelin itse antamatta sitä ammattilaisen käsiin. Etenkin suurten lasisten näyttöjen korjaaminen huippukalliisiin puhelimiin voi tuoda käyttäjälleen valtavan suuren laskun. Samalla summalla voisi jo saada täysin uuden halvemman puhelimen. Mutta kannattaako puhelin korjaaminen itse ?Puhelimen korjaaminen itse on tehty helpommaksi kuin koskaan internetin ansiosta. Lukuisat opetusvideot netissä takaavat sen, että kuka tahansa voi seurata neuvoja askel askeleelta. Näissä videoissa on kuitenkin monta heikkoa puolta, joten korjaamisen onnistuminen ei ole varmaa. Jos haluaa päästä helpolla, siihen on vain yksi keino: anna ammattilaisten korjata puhelimesi kuntoon.

Mistä löytää tietoa puhelimen korjauksesta?

Jos etsii luotettavaa tietoa puhelimen korjauksesta, kannattaa aina perehtyä tarkoin lähteeseen, josta informaatiota ammentaa. Totuus on nimittäin se, että netissä olevat videot ja korjaussivustot eivät voi taata katsojalleen sitä, että korjausprosessi onnistuu täysin vaurioittamatta puhelinta tai pahimmassa tapauksessa korjaajaansa pysyvällä tavalla. Korjaaja on siis täysin oman onnensa nojassa ilman tukea.YouTube lienee suurin sivusto, jolle erilaiset “tee se itse” -videot ovat keskittyneet. Ammattilaisilta vaikuttavat tekniikan taitajat korjaavat videoilla laitteita saaden sen näyttämään ihmeellisen helpolta. Uusimmat puhelimet ovat kuitenkin täynnä herkkää teknologiaa, joka vaurioituu väärässä käsittelyssä helposti. Netistä tilattavat kännyköiden varaosat eivät välttämättä sovi puhelimen järjestelmään, ja ne eivät välttämättä noudata EU:n turvallisuussääntöjä.

Puhelimen korjaus ammattilaisella

Kaiken kaikkiaan voitaisiin siis sanoa, että puhelimen korjaaminen itse on riskialtista puuhaa. Kukaan ei voi mennä takuuseen siitä, että puhelin tai korjaaja itse pysyy turvassa koko prosessin ajan. Puhelimen korjaus ammattilaisella on siis huomattavasti turvallisempi tapa saada laite kuntoon. Tällä on kuitenkin oma varjopuolensa: puhelimen korjauttaminen voi tulla hyvin kalliiksi.Koska kummassakin korjaustavassa on omat heikot puolensa, on yksi järkevimmistä ratkaisuista ottaa kalliille laitteelle laitevakuutus, jota suurimmat puhelinyhtiöt ja liikkeet tarjoavat. Tällä tavalla mahdollisiin kolhuihin voi turvautua etukäteen. Myös laaja kotivakuutus kattaa usein puhelimelle sattuneet vahingot. Näin ollen voi olla varma siitä, ettei puhelinta tarvitse korjata itse, ja liikkeessä korjauksesta ei tarvitse maksaa maltaita.

Kategoriat

Kalusto